אזניות, רמקול, מיקרופון ומגבר

הכתבה קולית-אתם מדברים והמחשב כותב

תארו לכם שיכולתם לדבר והמחשב היה כותב את מה שאתם אומרים? אז זהו…שיש

אנשים (ילדים, מתבגרים ומבוגרים) עם קשיים בכתיבה ולעיתים גם עם הפרעת קשב, מוותרים לעיתים קרובות על היכולת להביע את מחשבותיהם בכתב. הגורמים לכך יכולים להיות מגוונים אך בעיקר המאמץ המנטלי הרב שנדרש עבור הכתיבה-הוא זה שמונע מהם גם לכתוב וגם להתמקד במה לכתוב. לכן ברב המקרים תראו תלמידים עם דיסגרפיה שנמנעים מהכתיבה.

מעתה אנשים שמתקשים להביע בכתב את מחשבותיהם יכולים לדבר למכשיר, ולאחר לבחון את הכתוב ולתקן על פי הצורך. הדבר נכון גם לילדים שמעוניינים להכתיב את שיעורי הבית שלהם, את התשובות לשאלות שנשאלו ועוד.

שנים רבות האפליקציות של דיבור לכתיבה היו פעילות בשפה האנגלית ובשפות נוספות (למדינות היה להן תקציב לפתח את זה) והבשורה היא כי בשנתיים האחרונות יש התקדמות משמעותית גם בשפה העברית.

כיצד ניתן להפעיל זאת?

דיבור לכתיבה לאייפון/אייפד: יש צורך בשינוי הגדרות המכשיר:

בחרו את גלגל השיניים של ההגדרות, כנסו ל "כללי" General משם ל "מקלדת" Keyboard ומשם ל "הפעל את ההכתבה" Enable Dictation

מאותו רגע תוכלו לדבר את הרעיונות שלכם כך שהמכשיר יכתוב אותם בכל מקום בו אתם משתמשים במקלדת. לצורך כך יש לפתוח את המקלדת ולהשתמש במקרופון שנמצא מצד שמאל של שורת הרווח . לחצו עליו ודברו .

דיבור לכתיבה לאנרואיד (מבוסס גוגל):

כמעט בכל מקלדת של טלפון אנרדרואידי (סמסונג ודומיו) יש במקלדת,  צלמית (אייקון) של מקרופון אשר רבים אינם שמים לב לקיומו. מטרתו להכתיב את הדיבור לכתיבה. לחיצה עליו מאפשרת לכם לדבר והטלפון יכתוב את אשר אתם אומרים.

בכל המקרים, רצוי לעשות זאת בסביבה עד כמה שיותר שקטה, לדבר ברור ולשים את המכשיר קרוב לפה.

דיבור לכתיבה בכרום -למסמכים גוגל דוקס

גם כאשר אתם מול המחשב ביכולתכם לכתוב באמצעות הקלטה קולית. להלן ההוראות

בהצלחה